Alle Overige Tips

Teambuilding is erg belangrijk binnen een bedrijf. Of dit nou een bedrijf van 3 personen of een bedrijf van 3000 personen is teambuilding is belangrijk voor een bedrijf. Teambuilding is het ervoor zorgen dat het personeel van een bedrijf het goed met elkaar kan vinden. Het is belangrijk dat een bedrijf personeel heeft dat het goed met elkaar kan vinden. Dit bevordert de productiviteit…van een bedrijf en dat bevordert weer de omzet en winst van een bedrijf. Ook reduceert teambuilding de kosten van een bedrijf, er zullen bijvoorbeeld minder ziek meldingen zijn. Teambuilding is dus erg belangrijk, maar hoe zorg je ervoor dat het personeel het dankzij teambuilding het goed met elkaar gaat vinden?

Teambuilding zal zich het beste uiten als dit buiten de werkvloer omgaat. Dan worden de negatieve gevoelens achtergelaten en kan iedereen buiten de werkvloer om positieve gevoelens creëren met elkaar en zo ontstaan een hechte groep dat het goed met elkaar kan vinden. En dit is erg handig. Een manager heeft bijvoorbeeld wel beter dingen te doen dan het uit elkaar houden van ruziënde werknemers. Een hechte groep mensen die voor elkaar klaar staan is erg belangrijk en dit kan allemaal ontstaan dankzij teambuilding.

Er zijn wel kosten verbonden aan teambuilding. Als er een uitje georganiseerd moet worden dan kost dit uiteraard geld, hoe groter een bedrijf hoe meer geld het uiteraard kost maar hoe relatief goedkoper het wordt per persoon. Het kan heel wat tijd en energie kosten om dergelijke teambuilding uitjes te organiseren (soms is het verplicht voor een bedrijf om bedrijfsuitjes te organiseren) en voor een human resource manager, dus een personeelszaken manager die onder andere voor teambuilding moet zorgen en dergelijke uitjes moet organiseren is het dan ook het advies om hulp te zoeken bij het personeel zelf, vaak zijn er vrijwilligers te vinden die wel iets willen organiseren. Zelfs het samen organiseren van een teambuilding uitje kan al het effect hebben van het teambuilding uitje zelf. En al zal het uitje geen effect hebben, het is voor veel mensen goed om er een keertje tussen uit te knijpen en ook dit zal mogelijk de productiecapaciteit weer verbeteren.

Minder kosten, meer winst, een prettigere werksfeer, hogere productiecapaciteit, minder negatieve gevoelens en over het algemeen dus een positieve uitwerking van teambuilding en geen reden om dus geen leuke teambuilding uitjes te organiseren.

Comments are closed.