Personeel werven en selecteren

Dit artikel gaat over het werven en selecteren van personeel in een bedrijf. Er zijn verschillende manieren waarop dit kan gebeuren. Dan kan je denken aan grootschalige selectie en werving van personeel maar ook aan kleinschalig werven en selecteren van personeel. Grootschalige werving is het uitnodigen van veel mogelijke kandidaten voor de benodigde baan in het desbetreffende bedrijf. Voordeel is dat mocht u alle kandidaten ook daadwerkelijk aanhoren een grote keuze heeft en dan ook zeker een goede werknemer zult vinden. Nadeel is dat het ontzettend veel tijd kost om op deze manier personeel te werven en te selecteren. Een snellere manier is het selecteren van personeel op een kleinschalige manier. Maar ook dit heeft een nadeel. Er is een kans dat van de bijvoorbeeld twee kandidaten die u aanhoort er geen geschikte werknemer bij zit om aan te nemen. Dan moet u opnieuw een ronde organiseren en plannen, dit kost ook weer geld en tijd.

Het is per sector en per bedrijf verschillend welke manier het beste is om personeel te werven en selecteren. Dit is het beste duidelijk te maken met een voorbeeld. Stel dat een nieuw bedrijf wordt opgericht, dit bedrijf heeft vijf werknemers nodig. Het is dan makkelijker om een grootschalige selectie en werving ronde te organiseren en in één keer proberen zo veel mogelijk goede werknemers aan te nemen dan kleinschalig te werven en selecteren. Dit hoeft uiteraard niet allemaal op één dag te gebeuren, het is zelfs beter om voor het werven en selecteren van personeel de tijd te nemen om zo de juiste werknemers te vinden. Een werknemer slecht werk aflevert kan u uiteindelijk heel veel geld kosten. Een dag extra personeel werven en selecteren is dan veel goedkoper. Bovendien zult u weer een extra ronde moeten organiseren wat weer tot extra kosten leid. Echter moet u één ding zeker onthouden en dat is dat u zich onder geen voorwaarde iemand aanneemt bij wie u geen goed gevoel heeft. Of dit nou betekend dat u een nieuwe ronde moet organiseren of niet. Uiteindelijk is goed personeel het allerbelangrijkste.

Het is dus duidelijk dat het organiseren van een werving en selectie procedure heel nauwkeurig moet worden opgezet. Dit ontneemt u van zorgen en zorgt daarnaast ook voor een goede indruk van uw bedrijf. Een sollicitant kan natuurlijk ook zelf een bedrijf afwijzen net zoals een bedrijf dat met een sollicitant kan doen. Daarnaast wordt er al een beeld geschetst van uw bedrijf en de maner waarin hier wordt gewerkt. Een goed georganiseerde selectiedag heeft dus alleen maar voordelen. Het ontneemt u zorgen, geeft een goede indruk van het bedrijf ook als u uiteindelijk niet alle benodigde werknemers vindt lat u nog steeds een goede indruk achter. Het levert en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste goed personeel op en dat kan heel veel geld opleveren in de toekomst.

Weet u niet zeker of u een strak georganiseerde werving en selectiedag kunt organiseren dan kunt u altijd een bedrijf inschakelen die dit werk voor u uit handen kan nemen. Dit kost wel wat geld maar uiteindelijk zorgen zij wel voor goed personeel. Dit is een overweging die u voor uzelf moet maken. Vooral voor grootschalige selectie en werving is het aan te raden dat u een dergelijk bedrijf in de hand neemt.

Comments are closed.