Geld verdienen/lenen

Geld lenen, waarschijnlijk denkt u wat heeft geld lenen te maken met een manager of leidinggevende? Heel simpel, één van de taken van en manager is het budget hanteren. Is er niet genoeg geld om een nieuwe machine te kopen die wel nodig is dan moet een manager besluiten om geld te lenen bij de bank. Er zijn dus een paar handelingen die een manager onder de knie moet hebben betreffende geld lenen.

Ten eerste herkennen wanneer er geld geleend moet worden door een bedrijf. Dit heeft te maken met de vaardigheid van een manager om vooruit te kunnen denken. Is over een maand een grote productieorder waar met de huidige productiecapaciteit niet aan voldoen kan worden, dan is het misschien noodzakelijk om nu al geld te lenen bij de bank. Of is het beter om nu al te gaan produceren voor deze order. Het herkennen van de noodzakelijkheid om geld te lenen is belangrijk voor een manager.

Daarnaast mocht geld lenen bij een bank noodzakelijk zijn is het de taak van de manager om uit te gaan zoeken, hoeveel geld er dan wel niet nodig is en op welke manier. Stel dat er over een langere periode een aanvoer van geld is gewenst dan is het in verband met interest waarschijnlijk handiger om niet al het geld in één keer te lenen, maar geld lenen in fases is dan financieel veel voordeliger. Het is de taak van de manager om te bedenken hoeveel en wanneer er geld nodig is en ook in welke vorm de lening dan wordt afbetaald. Ook dit laatste is erg belangrijk aangezien dit erg veel geld kan verschillen per lening en de daarbij behorende aflossingsvorm. Verder moet de bank nog overtuigd worden dat het bedrijf waar het geld aan uitleent ook instaat is om het geleende geld terug te betalen.

Geld lenen is dus niet zomaar even naar de bank gaan en om geld vragen. Er is een duidelijk plan nodig voordat geld lenen bij de bank mogelijk is. Een goede voorbereiding met onderzoek naar de hoeveelheid geld die nodig is, de manier waarop dit geld lenen het voordeligst is en dan nog is het overtuigen van de bank dat het voor hen een goede investering is om het geld uit te lenen. De tip voor de manager is: onderzoek wat er nodig is qua geld, wanneer het zeker binnen moet zijn en stem je plan hier op af, denk niet te makkelijk over geld lenen want dan kunt u nog wel is van de koude kermis thuis komen.

Comments are closed.