Beginnende managers

Voor beginnende managers is het belangrijk om scherp te beginnen aan de nieuwe baan als manager. Daarom is het belangrijk om goed op te letten en ten eerste goed te communiceren met medewerkers, om goed te communiceren is het belangrijk om eenvoudig en duidelijk te communiceren. Laat in de eerste communicatieve momenten als manager zien dat jij de baas bent, ook al ben je een beginnende manager, laat zien dat… je autoriteit heb. Wees geen dictator want dit geeft scheve ogen, maar wees streng doch rechtvaardig. Dit is voor beginnende managers denk ik één van de belangrijkste punten waar je op moet letten.

Ook is het slim om met uw medewerkers een band op te bouwen, deze kan zowel zakelijk als privé zijn maar zorg in ieder geval dat er een band is. Zo wordt iets sneller door uw collega’s aangenomen en eerder uitgevoerd, iets wat voor een beginnende manager handig is aangezien alle begin moeilijk is en u als beginnende manager wel meer te doen heeft dan een concurrentiestrijd met uw medewerkers/collega’s te voeren. Om een band te creëren kunt u als beginnende manager nieuwsgierig zijn naar collega’s op uw werk en niet altijd baas spelen maar ook tonen dat ook u als beginnend manager een menselijke kant heeft, geef uw collega’s ook een keer een compliment en let dus niet alleen op punten die fout zijn.

Wees geen starre baas waar iedereen bang voor is en niemand wat aan durft te vragen maar wees flexibel en een (beginnende) manager die met medewerkers om kan gaan heeft ook altijd meer in de pap te brokkelen dan een beginnende manager waar iedereen bij wijze van spreke een hekel aan heeft. Het is ook belangrijk als beginnende manager om zelfverzekerd over te komen. Dit kan door verbale en non-verbale communicatie en probeer hiermee goed en duidelijk over te komen, straal autoriteit uit zodat het voor iedereen duidelijk is dat u tegen stress en spanning kunt en daarnaast niet zomaar van uw stuk bent te slaan. Als u dit als beginnende manager snel kan realiseren dan kunt u ervan uitgaan dat u een succesvolle manager zal worden. Probeer daarnaast als beginnende manager steeds meer ervaring op te doen en te leren van situaties die zich voordoen waardoor deze situaties in de toekomst steeds beter kan oplossen. Gun uzelf dus zeker de tijd om te leren terwijl u aan het managen bent. Past u als beginnende manager deze tips toe dan wordt u zeker succesvol.

Comments are closed.